Vem vill vara junior? En podcast av Doro

Categories

podcast

Archives

2018
October
May
April

2017
October
June

2016
July
June
May
April
January

2015
December
November
February
January

2014
December
September
August

May 2016
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Syndication

25 Gert Wingårdh, arkitekt

Gert Wingårdh är Sveriges utan tvekan mest kände arkitekt. Dels för de spektakulära och vackra byggnader och projekt han skapat och dels för att han ofta syns och hörs i media. Inte minst då han är programledare för SVT:s Husdrömmar. Men han gillar också att debattera stadsbyggnad och arkitektur.

 

Gert tog emot mig på sitt trevliga kontor i centrala Göteborg, mitt mellan alla resor, ritningar och projekt. Vi pratade om höghus och 1700-talsgårdar, om hur jobbet påverkat hans äktenskap och om hans roll i rampljuset.

 

Podcasten ges ut av Doro som gör smarta och användarvänliga telefoner för alla åldrar.

 

Direct download: 25_Gert_Wingardh_Arkitekt.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

24 Barbro Bobäck, världens snabbaste 70-åring

Barbro Bobäck återupptäckte sprinterlöpningen då hon började närma sig 70 år. Men det visade sig att talangen hon haft som tonåring fanns kvar och på bara ett par år blev hon snabbast i världen i sin åldersgrupp.

 

Hon visar bättre än någon annan att det aldrig är för sent att börja eller återuppta en hobby, en träningsform eller en aktivitet. Efter ett stillsamt liv som lärare reser hon nu jorden runt och springer med lätta steg mot nya medaljer.

 

Podcasten görs av Doro som gör smarta och lättanvända telefoner för alla åldrar. Följ Doro på FaceBook så missar du inga nyheter, tips eller tävlingar.

 

Direct download: 24_Barbro_Boback_Varldens_snabbaste_70-aring.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

23 Catharina Ingelman Sundberg, författare

Hon hade levt ett liv under ytan och forskat och studerat marinhistoria, baserat många historiska böcker på sina kunskaper och intressen. Men så för några år sedan dök hon upp över ytan och blev ett allmänt känt ansikte då första boken om Pensionärsligan gjorde braksuccé.

 

Hon tog en grupp i samhället som sällan omskrivs som hjältar eller särskilt spännande och gjorde dem till huvudpersoner och lät dem både skapa spänning och humor. Catharina Ingelman Sundberg har som ingen annan lyft pensionärerna i skönlitteraturen. Nu arbetar hon på nya idéer som kanske inte nödvändigtvis innehåller samma hjältar eller antihjältar.

 

Vem vill vara junior? är en podcast som ges ut av Doro som gör smarta och användarvänliga telefoner för alla. Lär dig mer i Doros Smartphoneskola som är enkla guider för den som känner sig osäker på hur man använder en smartphone

Direct download: 23_Catharina_Ingelman-Sundberg_forfattare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

22 Claes Schmidt/Sara Lund, föreläsare och inspiratör

Hen gick från att vara man till att vara människa. Efter att i många långa
år gömt sin transpersonlighet tog Claes Schmidt steget fullt ut på äldre
dagar och möttes av många oväntade reaktioner. Mest positiva och det gör
hen än idag.

Under namnet Sara Lund föreläser hen om mångfald och olikheter för fulla
hus runt om i landet. Inspirerar människor att utmana sina fördomar och att
stå för vem de är. Jag tog emot SaraClaes i min studio i Malmö och fick
många skratt och nya spännande tankar.

 

Vem vill vara junior? görs av Doro som gör smarta och användarvänliga telefoner för alla generationer. Läst mer om My Doro Manager och hur man via den appen kan hjälpa en ovan smartphoneanvändare.

 

Direct download: 22_Claes_Schmidt_Sara_Lund_forelasare_inspirator_och_forfattare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

21 Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz

Charmige Olle Jönsson tar emot i sitt hem i de nordöstra skogarna av Skåne. Bland ringande klockor och blänkande guldskivor pratar vi om röstens kraft, om hans livslånga revanschlusta och om hur han gillar att bli parodiserad.

 

Olle Jönsson är sångare och frontman i dansbandet Lasse Stefanz, ett av Sveriges mest framgångsrika inom genren, om inte det allra mest framgångsrika till och med. I mer än halva livet har han åkt fram och tillbaka mellan folkparker och dansbanor för att underhålla, och har inga planer på att sluta än på länge.

 

Podcasten görs av Doro, som med sin smarta smartphoneskola vill hjälpa nybörjare i smartphonevärlden att få en snabb och enkel start. LÄs mer om Doros telefoner och tjänster på www.doro.se

 

Direct download: 21_Olle_Jonsson_Sangare_i_Lasse_Stefanz.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

20 Ingela Pling Forsman, textförfattare och låtskrivare

Alla som någon gång sett en Schlagerfestival vet vem Ingela Pling Forsman är. Med sina 39 bidrag är hon minst sagt etablerad i sammanhanget. Men hon har skrivit texter till så mycket mer; musikaler, filmöversättningar och en hel massa andra låtar.

 

Pling tog emot mig i sitt vackra hem i Stockholm och där pratar vi om allt från kärleken för Mallorca till vilken av hennes låtar hon idag nästan skäms för.

 

Podcasten görs av Doro, som gör användarvänliga mobiltelefoner för alla åldrar. Läs mer på www.doro.se om deras utbud. Inte minst om den nya Doro 8030 som är en smartphone som passar perfekt för den som är lite osäker på om hen klarar av en sådan. Lättare att använda än andra på marknaden.

 

 

Direct download: 20_Ingela_Pling_Forsman_Textforfattare__Latskrivare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

19 Ingrid Lindgren, journalist & webbentreprenör

I denna säsongspremiär av Vem vill vara junior träffar jag Ingrid Lindgren. Hon är en prisbelönt journalist som inte ville sluta skriva då hon gick i pension, utan startade Sveriges första nätmagasin för seniorer- Nyfiken Grå.

 

Hon är en spännande människa med en modern och framåtblickande syn på samhället.

 

Vem vill vara Junior görs av Doro. Läs mer om den nya Doro 8030 på doro.se. Det är en användarvänlig smartphone med ett logiskt gränssnitt som passar även den ovana. Och dessutom till ett mycket bra pris.

 

Direct download: 19_Ingrid_Lindgren_Journalist__Webbentreprenor.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

18 Percy Nilsson, entreprenör

Entreprenören Percy Nilsson är en man som ofta syns och hörs, han har stora visioner och genomför stora projekt. Han sticker ut hakan då han tror på något och än så länge har han inte behövt äta upp det.

 

Percy Nilsson är en upptagen, energirik och engagerad företagare som inte dragit i någon bromskloss, fastän han passerat 70-årsstrecket med ett par år. Vi pratar om allt från revanchlusta till varför han har ett giraffhuvud hängande på väggen på kontoret.

 

Podcasten presenteras av Doro - läs mer om utbudet av smarta och användarvänliga telefoner på doro.se

 

Direct download: 18_Percy_Nilsson_Entreprenor.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

17 Bodil Jönsson, professor emerita, forskare och författare

Lundaprofessorn Bodil Jönsson är en av våra mest kända och ansedda akademiker. Hon har rehabiliteringsteknik i grunden, men har utvecklat tankar om tid, åldrande och nästan livsfilosofi i sina böcker, sommarprat och artiklar.

 

Hon är aktuell med boken Leva livet hela livet och sin ständigt intressanta blogg på bodiljonsson.se. Samtalet kretsar mer kring hennes tankar än kring henne själv och är ett lite annorlunda Vem vill vara junior- men helt klart ett av de intressantaste.

 

Inspelningen gjordes våren 2015.

 

Direct download: 17_Bodil_Jonsson_Professor_emerita_Forskare__Forfattare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

1