Vem vill vara junior? En podcast av Doro

Categories

podcast

Archives

2018
October
May
April

2017
October
June

2016
July
June
May
April
January

2015
December
November
February
January

2014
December
September
August

May 2015
S M T W T F S
     
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Syndication

16 Amelia Adamo, entreprenör och tidningsmakare

Få tidningsmakare har ett så välkänt namn som Amelia Adamo. Hon revolutionerade magasinssverige med sina perfekt tajmade tidningsidéer och än idag är magasinet som bär hennes namn ett starkt stående varumärke.

 

Men Amelia har inte fått framgången serverad på silverfat, utan arbete och en stor portion bra känsla har lett henne till dör hon är idag.

 

Intervjun gjordes våren 2015, sedan dess har dessvärre Amelias mamma gått bort, en kvinna vi pratar om i samtalet.

 

Podcasten görs i samarbete med Doro, som tillverkar smarta telefoner för alla som värdesätter användarvänlighet och ny teknik. Läs mer på www.doro.se

 

Direct download: 16_Amelia_Adamo_Chefredaktor__Journalist.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

15 Bengt Frithiofsson, vinkännare och TV-profil

Han har blivit hela Sveriges egen sommelier, Bengt Frithiofsson. De viner han rekommenderar får Systembolaget se till att bunkra upp med och ger han ett vin fem solar är det garanterat en succé för tillverkaren.

 

Han har synts i rutan nästan lika länge som TV4 funnits som kanal och under åren har han byggt upp ett varumärke som klingar bra smak. Bengt jobbar mer än någonsin nu- och han gör det för att han älskar det, inte konstigt då jobbet går ut på att ära och dricka gott i huvudsak

 

Podcasten görs av Doro. Läs mer om utbudet av användarvänliga och enkla mobiltelefoner på www.doro.se

 

Direct download: 15_Bengt_Frithiofsson_Vinkannare__TV-Profil.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

14 Jan Hodann, Biståndsarbetare & Cirkusartist

Historien om Jan Hodann skulle vara nog intressant för ett helt avsnitt om vi bara pratat om hans yrkeskarriär inom Olof Palmecentret, där han rest jorden runt för att hjälpa motståndsrörelser och demokratiska röster komma till tals. Fascinerande historier från världens alla hörn. Men då andra skulle valt att varva ner i gamla Svedala efter ett fantastiskt yrkesliv, valde Jan Hodann att utbilda sig till cirkusartist, på en skola där han var 45 år äldre än sina klasskamrater. Så då går det inte låta bli att vilja låta alla er lyssnare ta del av hans berättelse.

 

Ni kanske inte hört talas om Jan Hodann innan, men ni kommer vilja höra hans historia.

 

Vem vill vara Junior? ges ut av Doro. Här kan du läsa mer om nya Doro Liberto® 825 – en smartphone som tänker som du.

 

Direct download: 14_Jan_Hodann_Bistandsarbetare__Cirkusartist.mp3
Category:podcast -- posted at: 1:00am CEST

13 Elisabeth Höglund, Journalist

Elisabeth Höglund är en av våra mest kända och erkända journalister. Hon har jobbat på SVT under större delen av karriären och rapporterat från världens alla hörn. Idag skriver hon krönikor på sin egen blogg, målar och modererar på olika event. Men hon känner att hon inte är riktigt klar med nyhetsjournalistiken och tycker att det är fel att hon inte är lika önskad bland redaktionerna längre.

– Jag har aldrig varit en bättre TV-reporter än när jag slutade på Aktuellt 2008. Man tror att bara för att man blir gammal så blir man sämre och sämre, i alla fall i det här yrket. Jag kan säga att jag har blivit bättre och bättre. Mer och mer djärv och modig och med mer kunskaper att bygga på.

 

Intervjun gjordes i mars 2015 och avsnittet avslutas därför med en kortare uppdatering med Elisabeth om vad som hänt sedan dess.

 

Vem vill vara Junior? ges ut av Doro. Här kan du läsa mer om nya Doro Liberto® 825 – en smartphone som tänker som du.

 

Direct download: 13_Elisabeth_Hoglund_Journalist.mp3
Category:podcast -- posted at: 11:25am CEST

12 Lill Lindfors, artist

Lill Lindfors behöver knappast någon närmare presentation. Hon har funnits i rampljuset och allas våra medvetanden i många årtionden nu. Med en röst och ett uttryck som ingen annan kan hon trollbinda sina lyssnare.

 

Hon tog emot hemma i sin lägenhet på Gärdet i Stockholm och bjöd på både mat och sig själv. Ett samtal om hur hon blickar tillbaka för att kunna utvecklas i framtiden. Om jazz och om tappade klänningar. Och så om varför hon måste byta från italienska till ryska skor…

 

Direct download: 12_Lill_Lindfors_artist.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

11 Malcolm Dixelius, journalist och dokumentärfilmare

Han kan mer om Ryssland än de flesta andra här i Sverige. Journalisten Malcolm Dixelius har varit rysslandsresenär i sex decennier och utrikeskorre i Moskva i nio år. Nu har han flyttat hem igen och producerar dokumentärfilmer och böcker om såväl Östeuropa som de bortglömda i det svenska samhället.

 

Under samtalet berättar han om hur Kreml försökte värva honom och påverka honom, varför Ryssland inte kan starta krig och varför ett intresse eller en kärlek kan hålla en vid liv längre än man tror. Och så avslöjar han det oväntade namnet på vem han själv vill starta en podcast med.

 

Direct download: 11_Malcolm_Dixelius_Journalist__dokumentarfilmare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

10 Theodor Kallifatides, författare

I detta det tionde avsnittet träffar vi författaren Theodor Kallifatides. En man vars skrivna språk är fantastiskt och vars formuleringar inspirerar till att skriva mer och friare. Han har givit ut fler än 30 böcker i vitt skilda genrer. Men kanske är han mest älskad för sina böcker som skildrar hans eget liv. 

 

Han tog emot i sin fantastiska skrivarlya på söders höjder i Stockholm och vi hade ett samtal om språk och berättande om kärlek och om utanförskap. Och om varför den senaste romanen kanske blir den sista...

 

Direct download: 10_Theodor_Kallifatides_Forfattare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

09 Ulla Lemberg, fotograf & dokumentärfilmare

Ulla Lemberg var Sveriges första kvinnliga pressfotograf och har under sitt liv sett hela världen genom sin lins. Hon har dokumenterat kvinnors vardag och det vardagliga livet både här hemma och ute i världen. För bara några år sedan gjorde en upplevelse under ett uppdrag att hon sadlade om och la stillbildskameran på hyllan. Nu viger hon sitt liv åt att bekämpa barnprostitution och arbetar med film och annan media för att öka medvetenheten om ämnet.

 

Vi rör oss mellan komiska anekdoter på sportevenemang till starka känslor och tankar kring hur lovet som dokumentär fotograf påverkar en.

 

Direct download: 09_Ulla_Lemberg_fotograf__dokumentarfilmare.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CEST

1