Vem vill vara junior? En podcast av Doro

Categories

podcast

Archives

2018
October
May
April

2017
October
June

2016
July
June
May
April
January

2015
December
November
February
January

2014
December
September
August

August 2014
S M T W T F S
     
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Syndication

Susan Lanefelt blev inspirerad av Jane Fonda under en resa till USA och tog med sig gympingen till Sverige. Under de pass hon höll i sina föräldrars källare upptäcktes hon av en TV-producent från SVT och resten är som man säger historia. Susan blev ”kniiip” med hela folket och startade en träningstrend som håller i än idag. Hon själv har passerat 70-strecket men håller fortfarande egna pass nästan varje dag i veckan. Hon mår bättre än någonsin och det sprudlar livsglädje ur henne.

 

Jag träffade henne efter ett pass på Sturebadet i Stockholm, fräsch som en tonåring och fylld av saker att berätta. Jag hoppas ni både blir inspirerade och känner beundran för denna kvinna. Det gör jag!

 

Direct download: 04_Susan_Lanefelt_gympinginstruktor_och_TV-personlighet_2.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CET

03 Lasse Åberg, konstnär, filmskapare och musiker

Finns det någon person som är mer folkkär än Lasse Åberg? Allkonstnären som finns i alla svenskars hem, antingen som konstverk, i högtalarna eller i tankarna varje gång det är dags att boka en resa till solen eller snön. Lasse Åberg är grafiker egentligen, men egentligen är det upp till varje person att välja vad han är för just honom eller henne.

- Om man ska bli en framgångsrik konstnär ska man vara exklusiv, jag är nog mer inklusiv, förklarar han angående folkligheten i hans konst.

 

Tyvärr hade jag lite strul med tekniken under inspelningen och ljudkvalitén är inte den samma som ni är vana med. Jag hoppas ni har överseende med det och kan njuta av samtalet ändå.

 

Direct download: 03_Lasse_Aberg_konstnar_filmskapare_och_musiker.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CET

02 Madeleine Månsson Sveriges äldsta DJ

Hon började om sitt liv då andra går i pension. Madeleine Månsson går numera stundtals under namnet DJ Madeleine och får dansgolven att gunga med musik som är modern, men älskas av de 50+are som frekventerar hennes klubb Glorias. Från att ha vårdat sin sjuke man under nio år till hans död gick hon via gymet till att ha hittat ett helt nytt liv som Sveriges äldsta kvinnliga DJ. Och det får henne att känna och sprida livsglädje genom dans och musik.

 

- Det finns så många projekt jag vill hinna med att göra nu. Jag känner mig yngre idag än jag gjorde för 20 år sedan och jag vill gärna dela med mig av det jag lärt mig. Jag tycker man aldrig ska jämföra sig med äldre eller yngre utan göra det bästa av den ålder man är i just nu.

 

Direct download: 02_Madelein_mansson_Sveriges_aldsta_DJ.mp3
Category:podcast -- posted at: 12:30am CET

01 Viveca Lärn författare

Den alltid lika  vänliga Viveca Lärn pratar om hur hon fortfarande hittar inspiration i sin närhet, om en nyfunnen entusiasm för kajakpaddling och  hur det är att ha ett barnbarn som ”teknisk agent”. Hon avslöjar hur hennes livliga fantasi påverkade henne under tiden som journalist och hur det ledde henne till författaryrket eftersom hon alltid haft svårt att hålla sig till sanningen då hon skriver.

 

- När jag skrev journalistiska texter var det solklart att försöka hålla sig till sanningen, men jag hade ibland svårt för det. Om man skulle ut och skriva om något som hade hänt på stan, så var det roligt att lägga till någon människa som sa något som var intressantare än de man faktiskt träffade. Det gjorde jag ofta och det var därför jag insåg att jag borde bli författare istället, säger Viveca Lärn med ett skratt i "Vem vill vara junior".

 

Direct download: 01_Viveca_Larn_forfattare.mp3
Category:podcast -- posted at: 4:35pm CET

1